הטחנה

במסעדת הטחנה שבמושבה הצפונית מטולה, ממתינה לכם חגיגת בשרים באווירת המערב הפרוע! המקום מעוצב בסגנון מסעדת בוקרים, עם ריהוט מעץ, חבלים המשתלשלים מהתקרה ועוד. הטחנה מיועדת לכל מי שמבקש להתענג מארוחת בשרים משובחת וממכרת, הכוללת מגוון בשרים במידות עשייה שונות, מנות המבוססות על העגלים המעורבים מגידול פרטי.

  • מסעדות
  • בשרי
לתצוגת מפה

** נכון לעכשיו המסעדה נסגרה. במידה ותיפתח במיקום אחר נעדכן. אתם מוזמנים להנות משאר ההמלצות שלנו**

למרות שהטחנה בת "רק" קצת יותר מעשור, מאחוריה היסטוריה של 25 שנה של אהבה ודאגה לחיילים שעברו את הגבול ללבנון, שהעניקה ברוריה המיתולוגית מפונדק הגבול המפורסם. ברוריה אמו של אסף, הבעלים של הטחנה, נטעה בבנה החקלאי את האהבה לבשר ולאירוח איכותי של טיילים וחיילים. אסף מאמין גדול בבשר. בגלל זה המסעדה שלו נבחרה בין עשר מסעדות הבשרים הטובות בישראל.

הסוד של אסף הוא הכרות אישית עם הפרות והעגלים. אני לא צוחק, אסף מגדל את העדר בעצמו, בוחר, מטפל, מיישן, מחלק לנתחים ועושה הכל כדי, שהבשר המשובח שמגיע אליכם לצלחת יהיה הכי נכון והכי טרי. נכון שיש לאסף את חלקות האדמה שלו לעבד, כי גם הוא כמו רוב המטולאים, חקלאי אמיתי ונכון שאחיו, שהינו גם שותף במעדה הוא ראש התאחדות האיכרים בישראל, אבל ההנאה הגדולה ביותר של שניהם היא הבשר.

האווירה החמימה והפשוטה יחסית בטחנה לא מסגירה, את איכות השירות והמזון, אבל תזכרו, זו לא המסעדה התל אביבית המפונפנת, "שמגישה אנטריקוט ונתח קצבים". כאן חיים ומכירים בשר. אסף, מתגאה ש-85% ממה שנמצא על השולחן שלכם, מבושל על ידי הצוות הנאמן של המקום. יש סלטים ותוספות טובות, תבשילי קדרה ועוד ועוד.

במקום שני אולמות: הקטן שפתוח באמצע השבוע והגדול שמצטרף אליו במהלך הסופ"ש. חשוב להזמין מקום מראש, כי לפעמים מחכים בתור וזה אף פעם לא נעים. לפעמים אפילו יש הופעות. חשוב להתעדכן.


חנות המפעל

בשר עגלות הטחנה הינו בשר בגידול עצמי בלבד! אנו מקפידים לתת לעגלות רק מזון איכותי אשר מעניק לבשר טעם עשיר במיוחד. הבשר עובר תהליך יישון מוקפד ביותר המעניק לו ארומה בלעדית של הטחנה. אנו מציעים מידי יום רק את הנתחים שהגיעו לדרגת יישון אופטימלית, הנתחים המשובחים והטריים ביותר, שאינם צריכים תיבול יתר פרט למלח ופלפל גרוס הנטחנים במקום (כל דבר אחר עלול לפגוע בטעמם). להתאמת הנתחים הנכונים ללקוח יש להתייעץ עם המלצר.


מדוע הטחנה?

כי סבו של אסף, היה טוחן את הקמח לכל המטולאים. בקרוב, מבטיח אסף, תשופץ הטחנה המקורית. אז קרניבורים יקרים, אם אתם מכבדים את האהבה שלכם לבשר, אתם חייבים לסמן וי ברשימה על הטחנה במטולה.

מיקום