מכוורת דבש ניחוח הגליל

המכוורת פועלת במצפה מתת. מתת הוא ישוב קהילתי קטן השוכן בהרי הגליל, ליד גבול לבנון, בגובה 840 מטרים מעל פני הים.

  • מרכזי מבקרים
  • תרבות וקולינריה
לתצוגת מפה
בעונות האביב והקיץ, שהן עונות איסוף הדבש, מציבים את הכוורות בנקודות מרעה באזורי הגליל המערבי, הר מירון, הגליל המזרחי הגבוה ואפילו במרומי החרמון.
הדבורים אוספות צוף מפרחים שונים ומייצרות דבש מסוגים וטעמים מגוונים. את הדבש אנחנו רודים במכוורת במתת, המצוידת בציוד רדייה משוכלל. כל סוג דבש נרדה ומאוחסן בנפרד כדי לשמור על טעמו הייחודי.
הדבש עומד בתקן "דבש איכות" ותהליך הייצור מפוקח ע"י חברת "אגריאור" (שהוסמכה לפיקוח ואישור של גידולים אורגניים בישראל).
הדבש שלנו הינו 100% טהור, ואינו מכיל תוספת סוכר מלאכותית או חומרים כימיים, אשר פוגעים באיכותו.
המכוורת מתמחה ברדיית דבש מסוגים שונים של פרחי בר, בהתאם לעונות השנה ולמקום בו מוצבות הכוורות.
הסוגים שניתן למצוא במכוורת שלנו מדי שנה, מפורטים בדף "סוגי דבש".
לסוגי הדבש שלנו סגולות מרפא מגוונות: הם תורמים לשיפור המערכת החיסונית, לטיפול במחלות פנימיות, לשיפור הריכוז והזיכרון ולהגברת האון המיני. הכול כאמור בהתאם לסוגי הפרחים מהם נאגר הדבש.
ניתן לבקר במכוורת בתאום מראש, הכניסה ללא תשלום. ניתן לטעום ולרכוש דבש במקום.

דובדבנים:
למשפחת אזוב, כ- 6 דונם מטעי דובדבן אורגני, מבין היחידים בארץ.
בגידול אורגני אין מרססים את הצמחים בחומרי הדברה כימיים ואין מדשנים בדשנים כימיים. כך מתפתחים בשטח אויבים טבעיים למזיקים הקיימים, ומתקיים בניהם איזון, המאפשר את המשך הגידול החקלאי ללא שימוש ברעלים המזיקים לסביבה ולצרכנים.
הזנת הצמחים נעשית ע"י פיזור קומפוסט אורגני. מניעת עשבים נעשית ע"י כיסוח וחיפוי הקרקע ביריעות מיוחדות.
הפרי עשיר בויטמינים, מינרלים ובחומרים נוגדי חמצון, כך שבנוסף להיותו טעים הוא גם בריא מאוד. הדובדבנים האורגניים מתוקים וטעימים יותר מהפרי המגודל בשיטות הקונבנציונאליות, בהן הדישון והריסוסים הכימיים פוגמים בטעמו של הפרי.
מטע הדובדבנים הראשון שלנו ניטע בשנת 1993, וכיום יש בו למעלה מעשרה זנים, בעלי טעם ומראה שונים.
את הדובדבנים ניתן להשיג בחנויות אורגניות בכל הארץ. מקיץ 2007 ניתן למצוא את הדובדבנים האורגניים שלנו גם בחלק מרשתות השיווק.
שיכר:
בתוך מטע הדובדבנים האורגניים נטועים דובדבנים ממין מיוחד, בטעם חמצמץ, והוא מתאים לייצור שיכר דובדבנים וריבות משובחות.
הדובדבן החמוץ מבשיל בסוף העונה – לקראת סוף חודש יוני. הפרי קטן יותר מפרי הדובדבן המתוק ורך מאוד. תכולת הסוכר בו גבוהה מאשר בדובדבן המתוק, אך הוא גם עשיר יותר בחומצות ובחומרים נוגדי חמצון.
השיכר מיוצר בתהליך של תסיסה טבעית, בדומה ליין ענבים. טעמו מיוחד ועשיר, חמצמץ, חצי יבש וצבעו אדום עמוק. במכוורת "דבש ניחוח הגליל", ניתן לראות את תהליך ייצור השיכר.