טיולים עם עגלות בצפון

למרות שהגליל הררי ברובו, אפשר למצוא בין קימוריו הרבים לא מעט מסלולים המתאימים למשפחות עם תינוקות. העמיסו עגלות לרכב וצאו לדרך!

  • נגיש
  • המלצות לימי טיול
  • טיולים
  • טיולי עגלות
לתצוגת מפה

הגליל המערבי


מערת קשת

אמנם היא נקראת מערה, אלא שמדובר בתופעה גיאולוגית מרהיבה ביופיה. למעשה, מדובר בפתח רחב ממדים, שנפער בקיר מצוק, אשר המשכו מעלה, אל הקרקע הנמצאת במשטח ההר העליון. אחרי עליה בשביל קצר ונוח, תוכלו לפצוח בפיקניק עם נוף מרהיב, שחלקו "ממוסגר" בחלל המערה. ממערב, גולש הגליל המערבי מטה, אל עיר החוף הצפונית נהריה. קצת מעליו, רכס סולם שקצהו מצוק ראש הנקרה. מצפון וממזרח, בולטות פסגות הגליל העליון המיוערות. מדרום – כל כפרי ומושבות הגליל מציצים בין המרבד הירוק הנפרש עד לכרמל ולחיפה, שביום בהיר אף הם תוחמים את האופק. מסלול ההליכה מעגלי ואינו כרוך בתשלום. משך ההליכה – 20 דקות.


מתל אכזיב לראש הנקרה

תל אכזיב הינו אחד מהאתרים בהם שקקו חיים ותרבויות לאורך מאות ואלפי שנים, כיאה למקום השוכן על אחד החופים היפים והמעניינים של הים התיכון. המסלול הקווי המחבר את התל אל מצוקי ראש הנקרה, נמתח לאורך אותו חוף ומאפשר ליהנות מלגונות כחלחלות. אמנם המסלול נטול צל, אך בקיץ ניתן לעצור לשכשך ולהתרענן במים הצלולים. מומלץ להצטייד גם במשקפת ושנורקל ולצפות בשפע החיים הססגוניים שמתחת לפני המים ובנקיקים. לא הרחק מקו החוף, מבצבצים מתוך המים איין זעירים, המהווים מוקד משיכה לבעלי כנף ובעלי חיים שוכני ים. בערך באמצע הדרך, מתנשא לגובה של 5 מטרים 'פסל ים' של האמן יחיאל שמי. הפסל העוצמתי הוא אנדרטה המציינת את ההעפלה לארץ. אופיו הסלעי של החוף, מזמין אליו עושר של בעלי חיים ודגים ובעקבותיהם גם דייגים חובבים. אורך המסלול כ-5.5 ק"מ, הוא אינו כרוך בתשלום וניתן ללכת בו מצפון לדרום או בכיוון ההפוך.


עין אפק – שמורת טבע

השמורה הסמוכה לקרית ביאליק, היא בעצם ביצה רב עונתית, המאכלסת בתוכה מגוון ציפורים ועופות מים הנהנים מתנאי הצמחייה העשירה בגדותיה ומהעושר הביולוגי במימיה ובסביבתה. החל מצופית ואדום החזה הננסיות, דרך ציפורי קרקע כמו הסיקסק והאנפה, ברכיות, אגמיות ושלדגים ועד לעופות טורפים כמו הדיה והעיט. המסלול עובר סביב הביצה וחלקו חוצה מעליה, ממש בקו המים, כשביל 'צף' עשוי לוחות עץ. ההליכה בשביל היא הדבר הכי קרוב שאפשר למים ולבעלי החיים. בלב השמורה – טחנת קמח צלבנית עתיקה. מי שהקים אותה, כנראה אהב את מראהו של עמק עכו הנצפה מראשה. 'גן המקלט' הוא פרויקט חשוב מאוד של רשות הטבע והגנים. מטרת הפרויקט, היא לשמר את מיני צמחי הבר של ישראל, הנמצאים בסכנת הכחדה. בגן שבשמורה, נוצרו תנאים ייחודים לאותם צמחים נדירים של מישור החוף, שהועברו מאתרי פיתוח. הביקור בגן המקלט, נכלל בדמי הכניסה לשמורה כולה. הסיור נמשך בין שעה לשעתיים.


יאנוח – נגיעות קטנות של יופי

הכפר הדרוזי יאנוח, ממוקם על אחת מהפסגות הגבוהות של הגליל המערבי, ממנה נפרשים נופים ציוריים סביב. הסיורים המעגליים בכפר, חושפים נופים ציוריים לא פחות, גם בינות לבתי האבן העתיקים, הבוסתנים, בתי הבד וגני הירק. הנוף האנושי האצילי במקום, פותח צוהר ומזמין את המטיילים להכיר מקרוב את ההיסטוריה המרתקת של העדה הדרוזית. את ההליכה בסמטאות מלווים ריחות מזמינים וטעמים חזקים של שמן זית ופיתות טריות, לצד עושר התבשילים המאפיין את המטבח של העדה. נופי הגליל העליון מציצים בחלקו הצפוני של המסלול ומחלקיו האחרים נפרש נוף הגליל המערבי. גם אם בטעות איבדם את דרככם בכפר, בכל אשר תפנו תפגשו בתושבים אדיבים ומכניסי אורחים שישמחו להסביר לכם לאן ללכת ואולי אפילו יזמינו אתכם להתארח בביתם.


הגליל העליון


שמורת החולה

עמק החולה ידוע בעיקר כאתר השוקק ביותר בארץ, לצפייה בעופות הנודדים ובמגוון ציפורים רחב. השמורה מציעה למבקרים מגוון רחב של מוקדי עניין; תצפיות בעופות המים שוכני האגם והביצות – שרידיהם הזעירים של מה שפעם הציף את העמק כולו, מגדל ממנו ניתן לצפות בכל השמורה, גשר צף על פני האגם, מתחמי גידול עדרים של תאואים ויחמורים, מרכז מבקרים מרשים וחדשני, חורשת המייסדים וגן מקלט שהוקם על מנת לשמר את צמחי העמק עליהם מרחפת סכנת הכחדה. המסלול שעובר בין כל אתרי השמורה, עובר בין שולי הביצות למי האגם ומאפשר לצפות מקרוב במגוון בעלי החיים המתגוררים בשמורה. בין השאר תוכלו לפגוש בלוטרה ובנוטריה, בשפמנונים הענקיים, בצבי מים ואפילו בעגול לשון שחור הגחון, דו חי שכמותו נצפו רק במאובנים בני מיליוני שנים! ההליכה המשפחתית לאורכו של המסלול, מבטיחה ריגושים ומראות יפהפיים ומאוד מומלץ להצטייד במשקפת מבעוד מועד. אורך המסלול כ-3 שעות והכניסה לשמורה בתשלום. חשוב להתעדכן בשעות הפתיחה של השמורה.


שמורת טבע תל דן

נחל דן הוא העיקרי מבין שלושת מקורות מי הירדן. מימיו הצוננים הזורמים לאורך כל השנה, הפכו את סביבתו לעשירה, מגוונת וייחודית מאוד. צמחייה עשירה ובה מינים מקומיים וגם כאלו שהגיעו מאירופה, מזמינה שפע של יונקים, דו חיים, טורפים קטנים, סרטנים ודגים, שחלק מכל אלו נדיר בארץ. מבחינה ארכיאולוגית, זהו אחד מהאתרים החשובים ביותר, שכן בין שפע הממצאים הנרחב המעיד על החיים במקום לאורך מאות שנים, נמצא גם השער הכנעני המהווה עדות ישירה וייחודית למלכות בית דוד. שבילי השמורה נמתחים לאורך הנחל ובחלקם עשויים פלטפורמת עץ המתפתלת בתוך הצמחייה ומעל לזרימת הנחל הגועש. המסלול מרענן ומציע מראות מים רבים ואף פינות שכשוך קרירות ומומלץ בעיקר בחודשי האביב והקיץ. אורך המסלול כ-3 שעות והכניסה לשמורה בתשלום.


שמורת נחל שניר

הארוך מבין שלושת מקורות מי הירדן, הוא נחל שניר. לאורך הנחל האיתן, הזורם לאורך כל השנה, התפתח 'יער הגדות' שהוא תופעה ייחודית בכל האזור. את 'יער הגדות' ממלאים עצי דולב מרשימים וקירות נטף הנחלים, המעניקים לו מראה ציורי. בין מראות השמורה המרשימים, הוא מפגש המים הגועשים, עם סלעי הבזלת והצמחייה העשירה. ההליכה במסלול מזמינה טבילות במים ועוטפת את העוברים בה בצבעים ירוקים, לבנים ושחורים. הכניסה לשמורה בתשלום.

מיקום