יקבים בצפון

מחפשים יקבים? הגליל העליון הפך מזמן לטוסקנה של ישראל. נסיעה מענגת בין המרחבים הטובלים בירוק
חושפת כרמים עתירי גפנים, חדרי חביות מבושמים ויינות שזורמים כמו מים ועושים חשק להרים כוסית.

  • אטרקציות ובילויים
  • יקבים ומבשלות
לתצוגת מפה

אדמת הגליל מהווה קרקע פורייה לתעשיית היין ואתם מוזמנים ליהנות מפירותיה הרבים, גם בגליל המערבי תוכלו ליהנות מתוצרת משובחת שמסבה גאווה רבה. יקבי בוטיק ששומרים על אינטימיות לצד יקבים גדולים שמייצרים בקבוקים בקצב מסחרר – לארץ ולעולם.

חופשה היא מתכונת מנצחת לחגיגות של שיכרון חושים. אלה מתחילות בחיק הטבע, בעת בציר עצמאי מודרך בו תחוו את העמל הרב המושקע בתחום היקבים וממשיכות בסיורים מרתקים במרתפים, סשן של טעימות ולגימות מלווה בנשנושים של גבינות איכותיות המשתלבות עם המשקה.

במרבית היקבים, תוכלו לקנח בחנות שמציעה את המיטב, כדי שהטעם מהגליל ילווה אתכם גם בבית. אבל למה להתגעגע כשאפשר להגיע בזמן קצר יחסית לדרך היין הצפונית? יצאנו לטייל בין יקבים וחזרנו עם הרבה סודות.


חוויה אדירה ביקב – יקב אדיר

בדלתון במורדות של הר אדמון, בלב ליבו של הגליל העליון, שוכן יקב אדיר. היינות של היקב מיוצרים מענבים הגדלים בכרם בן זימרה בכרמים שנשתלו במהלך שנות ה-80 וה-90. את היקב ייסד אבי רוזנברג שהחליט שהוא הולך להיות יינן מקצועי, הוא סיים לימודים במסלול CELLAR MASTER במכללת תל חי ומאז הכל היסטוריה. כבן למשפחת חקלאים, אבי חי ונושם את הטבע ואת אהבת האדמה ויחד עם סקרנות אינסופית ומומחיות שצבר עם השנים, הוא וצוות היקב מגדלים ענבים עשירים בטעם וארומה. היקב מציג מספר סדרות של יינות, כמו סדרת כרם בן זמרה המבוססת על ענבים שצמחו לאורך מדרונות חלקת הפלאטו המיוחדת ונבצרו בשעות הבוקר המוקדמות והקרירות, אלה הפכו ליינות שעברו תהליך יישון בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות למשך תקופה של 12-14 חודשים, ולאחר מכן עברו תהליך יישון נוסף של 5 חודשים לאחר הביקבוק.

כאשר תגיעו ליקב, תגלו מרכז מבקרים מושקע שכולל הרבה מעבר לתהליכי ייצור וטעימות. מדובר בחוויה קולינרית שלמה בדמות בית קפה מול נוף הכרמים המגיש ארוחות בוקר מרעננות עם גבינות תוצרת מחלבת אדיר המשפחתית שמייצרת מוצרי איכות מחלב עיזים. בנוסף, סדנאות יין וגבינות עם הסבר על עולם היינות ועולם הגבינות. לא תישארו רעבים או צמאים לרגע…


פותחים דלת, שותים עד כלות – יקב דלתון

אחד היקבים המפורסמים במקומי הגליל הוא דלתון. היקב נוסד כבר ב-1995 על ידי האב מתי הרוני ובנו אלכס, שמאז מייצרים ביחד עם הייננית נעמה סורקין, היקף ייצור של 1,000,000 בקבוקים בשנה ובמקביל קידמו מאוד את התיירות באזור והוא מהבולטים ביקבים. מרבית הכרמים של דלתון נטועים בגובה של 650–900 מטרים מעל פני הים באזור המאופיין במגוון מעורב של סוגי קרקעות כמו בזלת כבדה ועשירה וכן אבן סיד משופעת, ולכן מהווה טרואר מושלם לגידול הענבים העסיסיים. ליקב מגוון סדרות ויינות – כולם כשרים – כמו יינות כנען יינות כנען הפירותיים והריחניים וסוביניון רזרב המורכב מ 100% ענבי קברנה סובניון המגיעים משלושה חלקות מובחרות של יקב דלתון במרום הגליל: כפר שמאי, אלקוש וכרם בן זמרה.

מרכז המבקרים של היקב הממוקם בפארק התעשייה דלתון עורך סיורים שעוקבים אחר מסלול היינות מהכרם ועד לבקבוק וכן מטעימות. ניתן לשלב עם ארוחת כפרית גלילית או פלטת גבינות עיזים משובחות בתוספת תשלום.


נוף מעורר חושים – יקב 3 גפנים

אין ספק שהצפון מעורר בנו את הרצון לשלווה, לחופש ולשבת מול הנוף עם כוס יין טוב. זה בדיוק מה שתמצאו ביקב 3 גפנים ברמות נפתלי. עמק קדש נחשב לאחד מאזורי היין הוותיקים בגליל העליון, מהווה מובלעת של כרמים אינסופיים המוקפים בישובים רמות נפתלי, מלכיה, יפתח ודישון.

מרגע הכניסה ליקב מקבל את פני האורחים כרם המלבק המשתרע מחצר היקב ודרך נחלת השכנים, ברקע עמק קדש התנ"כי, היפהפה והעשיר בכרמים, מול הר החרמון ורמת הגולן, משם צוללים היישר לרחבת הטעימות אותה מקשטים הכלים המשמשים להכנת היין. על רקע הנוף המרהיב ועל שולחן אבירים ארוך מוגשים אחד אחרי השני סוגי היין השונים לצד זיתים, גבינת לבנה וממרחים פיקנטיים – כולם מעשה ידיהם של בני הזוג יוסי ועינת בן ברק. ביקב מיוצרים יינות זניים וכן יינות בלנד המופקים משבעה זנים שונים: קברנה סוביניון, ברברה, סירה, פטי ורדו, קברנה פרנק, מלבק וויונייה.

מדי שנה מופקים ביקב כ-5,000 בקבוקים מתוכם מככב היין הלבן היחידי המיוצר מענבים לבנים מעמק קדש. ויונייה 2014 הוא יין רך, מאוזן ועשיר בטעמים, אם כי לא גדוש בפירותיות. ויונייה בעל סיומת ארוכה ונעימה ומתאפיין ב- 12.9% אלכוהול.

בתיאום מראש תוכלו לסייר ביקב, לשמוע את סיפורו של עמק קדש ואף לטפס דרך הפרגולה הפרחונית אל גינת הבית המטופחת בה גדלים ירקות עונתיים.


מגלים ארץ חדשה – יקב ארץ בכליל

כשצור מכלוף פתח את יקב ארץ, הוא החזיר עטרה ליושנה לאחר שנים עצובות בהן נאלצה משפחתו לעקור את כרמיהם ולהפסיק את ייצור היינות. את האהבה לייצור היין לא יכלו לעקור מליבו, וכך כשהגיע ליישוב כליל לפני 16 שנים הוא החל מיד בנטיעת כרם ענבים. החלטתו התחזקה כשהבין כי מקום מגוריו בכליל הוא מרכזו של אתר הכנת יין קדום מתקופת התלמוד! הגתות החצובות באבן ומקוואות ישנים שנחשפו לא השאירו ספק כי האזור כולו היה אימפריית יין. לאהבה לענבים ולתהליך ייצור היין שותפה גם משפחתו והשם ארץ הינו גם ראשיי התיבות של שמותיהם: אור אדר רותי רועי צורי. היקב הוא יקב משפחתי ויפה, כאשר את היין החלו לייצר משנת 2010 מענבים שנקנו מחקלאים באזור הגליל העליון. בשנת 2014 ייצרו את היין הראשון שנבצר מהכרמים שלהם.


מיין לליקר מתקתק – מפגש היקב עמיעד

בפתחו של הגליל העליון הידוע בנופיו הקסומים והנחלים הזורמים, בכניסה לקיבוץ עמיעד שעל כביש 90, נמצא "מפגש היקב". במפגש היקב נהנים המבקרים מחוויה מרתקת של טעימות ליקרים ייחודים ומעוררי חושים. הליקרים מיוצרים בקיבוץ עמיעד מפירות טבעיים ונמכרים רק כאן! במקום גם ליקרים שונים של שוקולד ויינות משובחים מיקבי הצפון שמסביב. תשאלו את הלקוחות הקבועים של היקב – מי שנכנס חוזר עוד ועוד… האווירה הטובה, הכנסת האורחים החמה והיחס האישי מצוות היקב גורמים למקום להפוך לקסום ולנקודה בה חובה לעצור. שחר מצוות מפגש היקב מורה דרך במקצועו השני ומעביר על הדרך ובחיוך גדול סקירה אזורית מרתקת לכל העוברים ושבים.

מיקום