יקב מואה
- יקבים ומבשלות
- מרכזי מבקרים
יקב מואה נמצא במושב צופר, בלב הערבה. היינות מיוצרים ביקב בעבודת יד, מענבי מדבר הגדלים בכרמי מצפה רמון, ונמזגים באהבה במרכז המבקרים הממוקם במשק המשפחתי.
על היקב
יקב מואה, היקב הראשון בערבה, נוסד על ידי יהודה וצביה פרידמן .ההיכרות עם עולם היין נעשתה דרך החתן של צביה ויהודה, אלעד, שנמצא בתחום היין כבר למעלה מעשור. אלעד ודנה היו מגיעים בסופי השבוע לערבה עם בקבוקי יין ותשוקה רבה לתחום, והדביקו את שאר בני המשפחה.
רוח יזמית-חקלאית, רצון להתחדשות וסקרנות גדולה הביאו את יהודה ללימודי עשיית יין ביקב שורק, בסיומם התקבלה החלטה משפחתית להקים יקב. בשנת 2014 החליטו להגשים את החלום ולהתחיל לייצר יין במדבר.
מבנה היקב שימש בעבר כבית אריזה לפלפלים אותם מגדל יהודה, וחדר החביות ומקרר המיכלים שימשו לקירור פרחים בתקופה בה גידלו פרחים בשדות המשק המשפחתי. המבנה שוכן בין בית המשפחה, לבית האריזה החדש לפלפלים ומטע התמרים הצעיר- כל ענפי המשק יחד במקום אחד, בקרבת בני המשפחה. הבציר הראשון ב-2015 השלים סופית את ההסבה מתחום הפלפלים ליין.
שם היקב ניתן לו על שמה של המצודה העתיקה מואה, ששרידיה נמצאים בקרבת מושב צופר, בו ממוקם היקב. בעבר הייתה מואה פונדק דרכים, אחת מנקודות ההתרעננות על דרך הבשמים הנבטית, שעברה בעת העתיקה דרך מדבריות ערב והנגב ועד לחוף הים התיכון באזור עזה.
על היין
בכרמים נטועים זני מלבק, קברנה סוביניון, סירה, קברנה פרנק, סוביניון בלאן, שרדונה ושנין בלאן. האדמה היא אדמת לס מדברית, עשירה במינרלים המייחדים את הענבים מהאזור. הבציר ידני ונעשה בשעות הקרירות יותר של המדבר, כלומר לקראת שקיעה או לפנות בוקר. כחלק מהרצון לייצר יינות אזוריים ייחודיים שיתאימו לשתייה בכל מזג אוויר, אך במיוחד באקלים המדברי הלוהט, מרבית היין הינו יין 'קר'- רוזה ולבנים.