יקב שאטו גולן
- אטרקציות ובילויים
- יקבים ומבשלות
- תרבות וקולינריה
כיום מייצר היקב מספר רב של בקבוקים בשנה, מעשרה סוגים שונים של יין, שמקורם ברובו מצרפת וקצת מספרד ופורטוגל. תהליך ייצור היין ביקב משלב מסורות אירופאיות וטכנולוגיה מודרנית מה שתורם לייצור יין ייחודי לאזור וליקב. מעניקים חוויית אירוח טובה ונעימה. האירוח מתקיים בחצר היקב.
תהליך ייצור היין ביקב משלב מסורות אירופאיות וטכנולוגיה מודרנית מה שתורם לייצור יין ייחודי לאזור וליקב
יקב שאטו גולן נמצא בישוב אליעד שבדרום רמת הגולן. כיום מייצר היקב מספר רב של בקבוקים בשנה, שמקורם מצרפת וקצת מספרד ופורטוגל. תהליך ייצור היין ביקב משלב מסורות אירופאיות וטכנולוגיה מודרנית מה שתורם לייצור יין ייחודי לאזור וליקב. מעניקים חוויית אירוח טובה ונעימה. האירוח מתקיים בחצר היקב.
היקב הוקם בשנת 1999 והוא כיום בבעלות פרטית של שלושה שותפים. יצחק ריבק ממקימי אליעד נטע את הכרם ראשון באזור בשנת 1996 וכיום הוא מנכ”ל היקב. אורי הוא חץ יינן היקב ולמד את המקצוע בארה”ב ב-Oregon State University. הוא התחיל לעבוד ביקב בשנת 2001 ובהמשך למעשה הפך לשותף. חברת ש.א. יין הצטרפה כשותפה לשאטו גולן בשנת 2014 .
היקב התחיל את דרכו בייצור מצומצם של כ- 7000 בקבוקי קברנה סוביניון בלבד ומאז גדל בהדרגה בכמות היין ובמגוון היין. כיום היקב מייצר כ-100,000 בקבוקים בשנה מעשרה סוגים שונים של יין.
הכרמים של שאטו גולן נטועים במרחק של כחמש דקות נסיעה מהיקב, על אדמה בזלתית כבדה בגובה 400 מטר מעל פני הים. הקירבה ליקב והתנאים האופייניים לדרום רמת הגולן הם הגורמים המכריעים באיכות היין . בכרם 10 זני ענבים שונים שמקורם מצרפת וקצת מספרד ופורטוגל. ליקב כ-170 דונם נטועים שמנוהלים ומטופלים על-ידי היקב. מכל דונם מייצרים בממוצע כ-600 בקבוקים.
ליקב קיימת חלקה אחת בת 15 דונם אשר מנוהלת באופן אורגני ובנוסף שיטות אורגניות שונות מיושמות גם בשאר הכרם.
תהליך ייצור היין ביקב משלב מסורות אירופאיות וטכנולוגיה מודרנית מה שתורם לייצור יין ייחודי לאזור וליקב.
במקום מרכז מבקרים מקסים אשר פתוח לקהל, וכמובן מתקיים אירוח ביקב לסיור וטעימות.