אלומה

קולינאריה מודרנית עם נגיעות מסורתיות הם הרוח החיה שבמטבח הסוער של 'אלומה', נתחי בשר מהאיכותיים שבגליל, דגת ים וירקות שנקטפו זה עתה יהיו לב הארוחה ויעוררו את חושיכם.

  • מסעדות
  • בשרי
לתצוגת מפה

אפילו ההורים של עלאא לא ידעו שבסוף הוא יהיה מסעדן. בגיל 17 נכנס עלאא הצעיר לעבוד במסעדת אלומה ונדלק. הניצוץ הזה הלך עמו ללימודי ראיית החשבון ונשאר עמו כשחזר לאלומה. עם חלוף השנים, אותו בחור צעיר הגיע להיות בעלים שותף של אותה פינת חמד בין כפר הוורדים ל-תרשיחא.

כיום מנהל עלאא בשמחה את אלומה ודואג לתחזק את העקרונות החשובים, שהופכים את אלומה למסעדה עם כל כך הרבה לקוחות חוזרים: איכות המזון וחומרי הגלם, שירות לבבי מהמנהל ועד אחרון המלצרים ושימור התשוקה לחידושים באוכל. באומץ רב לאלומה ארבעה תפריטים בשנה, אחד לכל עונה. הרכב התפריט נקבע יחד עם דראל בן נבט, שף המסעדה ומתייחס להימצאות ולאיכות חומרי הגלם בעונה ולטרנדים בבישול.

באלומה מתגאים בכך שכמעט כל מה שמוגש במסעדה הינו בייצור עצמי, כולל לחמים, קינוחים ועוד.עניין נוסף למטבח של אלומה הוא הספיישלים השבועיים. כבר שנתיים, בכל שבוע מתכנס הצוות ומחליט ללכת על כמה מהשיגעונות שלהם. אחרי ניסוי וטעייה הופכים המתכונים החדשים לספיישלים השבועיים, שבאים לחדש גם ללקוחות שמגיעים מהמרכז כל כמה שבועות וגם לשפים עצמם.

גם בחורף נהנים עלאא ואלומה ממבקרים רבים במהלך השבוע ובשבתות, ממטיילים הרבים בגליל המערבי. עלאא תמיד נהנה להדגיש את השילוב הרב תרבותי, יהודי – ערב, שעושה את אלומה לכל כך מיוחדת. אפילו המיקום שלה הוא בין כפר הוורדים לבין תרשיחא.

כשאתם עולים לגליל המערבי, שריינו לכם לפחות ביקור אחד באלומה, ותגידו לעלאא שאנחנו שלחנו אתכם!

מיקום